Home / Vijesti / DODIJELJENA VELIKA ZLATNA PLAKETA MARKU PERKOVIĆU  – THOMPSONU

DODIJELJENA VELIKA ZLATNA PLAKETA MARKU PERKOVIĆU  – THOMPSONU

Spread the love

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u petak je u prepunom  Domu HVIDR-e Grada Zagreba svečano uručila  priznanje – „Veliku Zlatnu plaketu“ – Marku Perkoviću Thompsonu. Priznanje su mu uručili dramska umjetnica Anja Šovagović-Despot i predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković, inače, glavni inicijator ovog priznanja, kojeg su dosad primili i Vukovarska ratna bolnica, Kolinda Grabar Kitarović, Dr. Juraj Njavro, Josip Klemm, Ankica Tuđman, Zvonko Bušić, Janja Ninić Babić i Roman Leljak.

“Dosad sam dobio brojne nagrade i priznanja, ali ovo mi je sigurno jedno od najdražih. Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno ‘hvala’. To se ne zaboravlja”, rekao je Thompson.

Ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved nije mogao biti nazočan ovom događaju, ali je u svom pismu poručio da je to “veliko priznanje svakom pojedincu i udrugama koji svojim radom i djelovanjem šire vrijednosti Domovinskog rata” te da “domoljubni duh gospodina Perkovića i njegov angažman na promicanju vrijednosti pravednog i osloboditeljskog Domovinskog rata uvijek su snažna potpora i hvalevrijedan primjer domoljublja i snage hrvatskog zajedništva”.

Svečanosti je među ostalim bio nazočan i Ante Deur, izaslanik Predsjednice Republike, ali i brojni drugi iz zemlje i inozemstva.

O značenju nagrade i Thompsonovu radu govorili su i Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja “Zagrebački velesajam”, Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba, publicist Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić, koji je naglasio da ova nagrada nije uobičajena nagrada.
“Ona je naša molba da ovaj vrhunski hrvatski glazbeni  umjetnik nastavi svoju borbu protiv Srpske Hrvatske, a koliko ga poznajemo i znamo u to ne treba ni sumnjati“ istaknuo je.

foto: FAH

 

Comments

comments

Pogledajte još...

Održana tribina -Uloga i doprinos zagrebačkih postrojbi u obrani Banovine 1991. godine.

Spread the loveDana 17.04.2018. godine u 18:00 sati u prostorijama Zajednice udurga i članova HVIDR-a …