Home / Obavijest za članove / Otvoren Dom ratnih invalida Domovinskog rata u Zagrebu

Otvoren Dom ratnih invalida Domovinskog rata u Zagrebu

Spread the love

Dom ratnih invalida Domovinskog rata našeg grada dobio je novo ruho – potpuno je obnovljen te svečano otvoren u nazočnosti predstavnika vlasti, brojnih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji.

U ovom iz temelja obnovljenom Domu održavat će se tribine, seminari, edukacije i promocije slika u svrhu vrednovanja domovinskog rata.

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da HVIDRA napokon ima normalne uvjete za ozbiljan rad, uvjete koji su primjereni ovoj gradskoj organizaciji, a predsjednik HVIDR-e grada Zagreba Ante Tandara zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću na preuređenju ovog prostora te podsjetio na važnost zagrebačkih branitelja u Domovinskom ratu. Grad Zagreb je dao velik obol u ovome Domovinskom ratu gdje je preko 60 tisuća dečkiju otišlo na frontove od Vukovara do Dubrovnika. Nažalost, na tim frontovima je gotovo 1300 ljudi dalo svoj život na Oltar domovine. I mi njih ne smijemo zaboraviti i oni su temelj ovoga našega društva, istaknuo je Tandara.

Voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo naglasio je da se Zagreb ima čime pohvaliti, pobrojavši niz projekata koje je Grad poduzeo za branitelje te je najavio izgradnju doma branitelja u Rakitju, što je potvrdio i gadonačelnik Milan Bandić.

Dom je blagoslovio biskup u miru Juraj Jezerinac, kazavši da primanje blagoslova podrazumijeva da ćemo se truditi živjeti prema načelima Evanđelja.

Izvor:Radio HRT Sljeme

Comments

comments

Pogledajte još...

Tribina ” Uloga i doprinos zagrebačkih postrojbi u VRO Oluja na Banovini

Spread the love Pozivamo Vas na Tribinu ” Uloga i doprinos zagrebačkih postrojbi u VRO …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.