Home / Vijesti / Hodak, Jurčević, Ljubić i Markuš na predstavljanju knjige akademika Josipa Pečarića

Hodak, Jurčević, Ljubić i Markuš na predstavljanju knjige akademika Josipa Pečarića

Spread the love

Domu invalida Domovinskog rata Grada Zagreba predstavljena je još jedna knjiga akademika Josipa Pečarića s naslovom Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’. Knjiga je skup pisama i razmišljanja autora u vremenu od kad je započela antifa kampanja napada na hrvatski pozdrav “Za dom spremni”.

“Odajmo počast onima koji nisu žalili darovati ono najvrjednije što su imali za ono najsvetije čemu su težili neovisnu, slobodnu Hrvatsku. Zastanimo na trenutak u mislima sa svim poginulim hrvatskim braniteljima i domoljubima koji Za svoj dom i domovinu dadoše život!” tim je riječima započela predstavljanje Zorica Gregurić, dragovoljka iz vukovarske bolnice kad je itekako trebalo biti hrabra, odlučna i spremna za obranu doma i domovine.

Danas i nju kao i sve ostale koji su u to vrijeme bili dom spremni braniti, napadaju oni koji nikada nisu bili spremni za ništa hrvatsko braniti, ali su uvijek bili spremni Hrvatsku rušiti izvana i iznutra. To čine i danas tim bezdušnije, čim im se to obilnije plaća iz hrvatskog državnog proračuna.

A zatim je Zorica Gregurić uvodno pozdravila sve okupljene: “Čast mi je danas uz sve vas nazočne pozdraviti i one koji će nam danas govoriti o knjizi Dnevnik u znaku „Za dom spremni“, a to su ugledni zagrebački odvjetnik i kolumnist gospodin Zvonimir Hodak, poznati kolumnist Marko Ljubić, doktor znanosti povjesničar profesor Josip Jurčević, naš počasni gost Damir Markuš te “krivca” za današnje okupljanje akademik Josip Pečarić. No prije nego prepustim riječ kako se i priliči našem počasnom gostu mogu reći kako su nam upravo knjige s ovakvom tematikom nasušna potreba. Kada nas već toliko vraćaju u prošlost pokušavajući i nadalje stigmatizirati stoljetnu težnju Hrvatica i Hrvata za suverenom i neovisnom državom te nacionalnim identitetom vrijeme je prihvatiti izazov te konačno znanstveno, pravno, povijesno i društveno raščistiti i očistiti našu povijest od falsifikata, a falsifikatore jednostavno lustrirati. Radikalni potezi mnogi će pomisliti no nužni jer svjedočimo svakodnevno upravo bestijalnim nasrtajima na bilo kakva iskazivanja hrvatskog nacionalnog identiteta te domoljublja. Zato nam i jesu važni uz aktivna djelovanja na pravnom, političkom i društvenom planu upravo pisani tragovi, a tko je pozvaniji u tome nego hrvatski znanstvenici koji poput akademika Josipa Pečarića žive i dišu Hrvatsku”.

Riječ je potom predana počasnom gostu predstavljanja, vukovarskom dragovoljcu Damir Markušu, koji je 1991. iz rodne Moslavine otišao braniti Vukovar, a večeras iz Kutine stigao na predstavljanje u društvu svog odvjetnika Davorina Karačića. To je odvjetnik koji ga je na sudu branio i uspješno obranio. Damir Markuš se u prepunoj dvorani obratio nazočnima, objasnio zašto nikada nije, a niti u buduće ne će odustati od obrane Domovine, pa tako i pozdrava “Za dom spremni”.

Kako je odvjetnik Karačić, koji je braneći HOS-ovca Damira Markuša na sudu u Daruvaru obranio i pozdrav ‘Za dom spremni’?

“Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira naslijeđen je iz bivše Jugoslavije. (…)! Na sudu u Daruvaru smo dokazali da se pozdravljanjem sa ‘Za dom spremni’ ne veliča NDH, nego odaje počast borbenoj postrojbi koja je dala nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske. Kako uopće nekome asocijacija na NDH može biti ispred doprinosa obrani Hrvatske i čistoće Domovinskog rata? Što je s hrvatskom kunom, što sa grbom, himnom?! I one su korištene za vrijeme NDH. Netko bi se izgleda, za nekoliko godina mogao sjetiti mijenjati čak i krovište Crkve sv. Marka,” komentirao je odvjetnik Karačić u jednoj od nedavnih emisija Bujica.

Svi su predstavljači odlično objasnili zašto “Za dom spreman” nije nikakav fašistički već isključivo domoljubni pozdrav. S njim se je branilo i ginulo u Domovinskom ratu i to je ono bitno i najvažnije, istaknuto je. Odvjetnik Zvonimir Hodak bio je već i ranije posve jasan, kad je u svojoj kolumni pisao o tzv. Pučkoj pravobraniteljici Lori Vidović, koja je izjavila kako ”Pozdrav “Za dom spremni“ je posve jasno nezakonit!“ Hodak je ukazao koliko je Lora Vidović nažalost loša pravnica, tim više što gotovo i ne poznaje sudsku praksu koju je spominjala. “HOS-ovci su ulazili u bitke od Vukovara do Dubrovnika s tim pokličem, umirali su s tim pokličem na ustima i dobili rat da bi jednog dana Lora Vidović mogla sjesti u fotelju pravobraniteljice i s visoka pljuckat po njima. Taj pozdrav koristio se i u NDH. Da i što onda? U toj, kako komunjare vole reći “takozvanoj državi“, pjevala se i Lijepa naša… plaćalo se kunama pa to Loru ne užasava.”, napisao je već ranije Hodak a samo još jednom to obrazložio na predstavljanju.

Profesor dr. Josip Jurčević govorio je o svim okolnostima obrambenog Domovinskog rata i jasno zaključio da oni koji u tom ratu nisu sudjelovali u orani Hrvatske ili su čak podržavali agresore, danas napadaju hrvatske branitelje i njihovu spremnost na obranu doma. Napadi na pozdrav “Za dom spremni” su ustvari napadi na one koji su živote položili za svoj dom i domovinu Hrvatsku.

Akademik Josip Pečarić je istaknuo kako su na predstavljanje pozvani političari i posebice Andrej Fištravec, gradonačelnik grada Maribora i Lora Vidović, pučka pravobraniteljica RH, oboje zbog nepoznavanja činjenica. Među inim Pečarić je zaključio:

“Komunistički antirevizionizam podržavaju i neki povjesničari, koji dovode u pitanje svoju znanstvenu moralnost. Doista ta nemoralnost ide toliko daleko da im je danas hit proglašavati hrvatske branitelje fašistima i time rehabilitirati fašističkog velikosrpskog agresora u Domovinskom ratu. Za postizanje tog cilja najvažniji su napadi na pozdrav ZA DOM SPREMNI HOS-ovaca i mnogih drugih branitelja. Kulminiralo je s pločom u Jasenovcu jer je taj pozdrav u sklopu znaka HOS-a koji je odobren u RH, pa tako posredno iskazuju svoje nepoštovanje i prema samoj državi. To je utoliko odvratnije jer su hrvatski branitelji napravili od „hrabrih“ srpskih ratnika – ZEČEVE. A zapravo i sebe svrstavaju u fašiste podržavajući velikosrpski fašizam. O tome sam često pisao tvrdeći da su hrvatski branitelji ANTIFAŠISTI jer su pobijedili velikosrpski fašizam. Dakle i HOS-ovci i svi oni koji su branili domovinu s tim usklikom na ustima. (…)

Presudu iz Daruvara kojom je obranjen pozdrav ZDS donio je sudac Malivuk Jovanović, inače hrvatski građanin srpske nacionalnosti: “Manje je važno koje je nacionalnosti taj sudac. Važnije je koliko je profesionalan, predan u svom radu i objektivan. Iako je bio izložen pritiscima, presudio je časno i u skladu sa svojom savješću te naravno – pravom. Vrlo je dobro analizirao činjenice i donio je odluku koju je odlično obrazložio. Sudac je utvrdio da se radi o pozdravu koji su koristili vojnici HOS-a u obrani domovine. Pozdrav je izgovaran u kontekstu obrane Hrvatske i kao takav ne bi trebao remetiti javni red i mir…”

I dok je sudac inače hrvatski građanin srpske nacionalnosti profesionalan, predan u svom radu i objektivan postavlja se pitanje: Može li se to očekivati od hrvatskih vlasti? Ili nam je to već odgovorio sam predsjednik svojim komentarom kako Komisija zapravo ne smije dovesti u sumnju „istinu“ o ustašama i partizanima.

Akademik Ivan Aralica je na dodjeli nagrade “Zlatno srce” udruga branitelja koje su proistekle iz Domovinskog rata hrvatskom redatelju Jakovu Sedlaru upozorio kako se u RH i filmom provodi ta propaganda jer u „hrvatskim“ filmovima nećete naći scene zločina koje su činili partizani, već samo scene s ustašama. Tako se u svjesti hrvatskih ljudi ugrađuje „činjenica“ kako takove zločine nisu činili partizani već samo ustaše. Dakle i na taj način se postiže velikosrpski interes, koji su zapravo provodili komunistički antirevizionisti (taj sukob tzv. antifašista a zapravo fašista i branitelja koji su istinski antifašisti vidjeli smo i kod dodjele nagrade Grada Zagreba Jakovu Sedlaru, op. JP). (…)

Zato zaključimo ovu priču ponavljajući riječi Markuševog odvjetnika: „Pozdravljanjem sa ‘Za dom spremni’ ne veliča se NDH, nego odaje počast borbenoj postrojbi koja je dala nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske. Kako uopće nekome asocijacija na NDH može biti ispred doprinosa obrani Hrvatske i čistoće Domovinskog rata.“ Odaziv tj. neodaziv pozvanih na ovo predstavljanje koje je organizirala Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara u Domu branitelja HVIDRA puno nam govori, zar ne? Puno govori i činjenica da je Predsjednica pozdravila sudionike onog predstavljanja koje unatoč tome i nije održano. U više navrata upozoravao sam na njenu suverenističku politiku. U današnjem Hrvatskom tjedniku Ivica Marijačić govori kako je upravo to razlog razlaza Predsjednice RH i Predsjednika Vlade RH jer se Plenković protivi takvoj politici. On je, kaže Marijačić, skloniji politici Europske unije. Njoj je bliži interes hrvatskog naroda, a njemu interes europskih moćnika. Je li to moguće?, zaključio je akademik Pečarić.

Dvorana je bila prepuna poznatih hrvatskih osoba iz javnog i društvenog života, koji su sa velikim zanimanjem pratili tumačenja prijepora odnosno razloge osporavanja i napadanja pozdrava “Za dom spremni”. Kamere Laudato Tv i Televizije Z1 pratile su izlaganja.

Što nas to dijeli od svjetonazora tzv. Pučke pravobraniteljice RH, izjava gradonačelnika Maribora, groblja Dobrava nedaleko Tezna, rezolucija Europske unije te uvijek spremnih nagodbenjačkih hrvatskih vlasti? Podsjetih se plakata kojeg istu večer spazih svega 50 metara od Doma invalida Domovinskog rata Grada Zagreba. Krvavocrvena petokraka, partizanski heroj s kapom i uniformom, plakat kao najava nove komedije u Gradu Zagrebu. Petokraka u hrvatske oči, kao i 1945. Ostali su za njom potoci krvi poslije Drugog svjetskog rata, s njom su započeli potoci krvi početkom obrambenog Domovinskog rata. Suvenir sotonskog zla, koji još uvijek antife podmeću, a nitko ne uspijeva da ga trajno ukloni. Dapače, plasira se sada kao najnovija komedija, dok trube uokolo kako je fašizam za dom spreman biti. Koje li komedije, na račun hrvatskih poreznih obveznika.

Izvor:HKV

Comments

comments

Pogledajte još...

Održan 19. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-e RH

Spread the love19. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH održan je danas u restoranu Kristal u …

224 komentara

 1. Pingback: matryoshka doll

 2. Pingback: Toronto graphic designer

 3. Pingback: http://www.jvming.vip/home.php?mod=space&uid=814541&do=profile

 4. Pingback: where to buy vicodin online

 5. Pingback: visa to india

 6. Pingback: india visa application

 7. Pingback: india visa online

 8. Pingback: india visa

 9. Pingback: What is SSL Certificates

 10. Pingback: good lawyer

 11. Pingback: new gadgets for sale

 12. Pingback: Top smm panel

 13. Pingback: free past life

 14. Pingback: roblox

 15. Pingback: filhal lyrics

 16. Pingback: vapor shops near me

 17. Pingback: Overnight bag

 18. Pingback: Aventura tile installation

 19. Pingback: Do-si-dos Strain

 20. Pingback: LogoDaliL Egypt Business Directory

 21. Pingback: entertainment photography

 22. Pingback: top sex toys

 23. Pingback: HOJAS DE SIERRA DE CALAR

 24. Pingback: buy instagram followers

 25. Pingback: Notarias en cancun

 26. Pingback: ushanka hats

 27. Pingback: Jewelry

 28. Pingback: Corporate logo design

 29. Pingback: usfda

 30. Pingback: digital marketing company in navi mumbai

 31. Pingback: SEO

 32. Pingback: menards employee login

 33. Pingback: водители Нью Йорк

 34. Pingback: cbd oil for sale

 35. Pingback: детские аудиокниги слушать

 36. Pingback: cbd oil

 37. Pingback: buy cannabidiol oil

 38. Pingback: cannabidiol

 39. Pingback: cbd oil

 40. Pingback: cours de guitare

 41. Pingback: cannabidiol gummies

 42. Pingback: agence digitale paris

 43. Pingback: agence digitale paris

 44. Pingback: نقل عفش

 45. Pingback: google maps seo services

 46. Pingback: Joel Osteen Website

 47. Pingback: Joel Osteen Rap Song

 48. Pingback: Joel Osteen Church Tickets

 49. Pingback: Gurgaon

 50. Pingback: THC Vape Oil

 51. Pingback: best sex toys

 52. Pingback: reshp xxx

 53. Pingback: financial market live

 54. Pingback: Rick Simpson Oil

 55. Pingback: Cannabis Oil for Sale

 56. Pingback: 1P-LSD Blotters

 57. Pingback: Brass Knuckles Vape

 58. Pingback: Buy marijuana online

 59. Pingback: HentaiPlus

 60. Pingback: medical research

 61. Pingback: cannabidiol

 62. Pingback: best cannabidiol oil for pain

 63. Pingback: viagra

 64. Pingback: Estella Matchett

 65. Pingback: oolong tea weight loss

 66. Pingback: viagra

 67. Pingback: Bandar Bola Terpercaya

 68. Pingback: viagra

 69. Pingback: viagra

 70. Pingback: viagra

 71. Pingback: Szkolenie wstepne ogolne bhp

 72. Pingback: increase DR fast

 73. Pingback: best toys for lesbian couples

 74. Pingback: Gifts for girls

 75. Pingback: indian dramas

 76. Pingback: satta king bharat

 77. Pingback: cannabis investors

 78. Pingback: company mail address

 79. Pingback: Get it now

 80. Pingback: Bandar Poker Terpercaya

 81. Pingback: size container home

 82. Pingback: massage at home London

 83. Pingback: Legal Marijuana Store

 84. Pingback: Buy Xanax Online

 85. Pingback: Buy Weed Strains Online

 86. Pingback: 710 Kingpen Cartridges

 87. Pingback: rabbit ear vibrator

 88. Pingback: forex

 89. Pingback: UK vape shop

 90. Pingback: Kenya Classified Ads

 91. Pingback: cbd

 92. Pingback: mog news

 93. Pingback: نقل عفش

 94. Pingback: Free Ads

 95. Pingback: Murang'a University of Technology

 96. Pingback: connectivasystems sex toys

 97. Pingback: butt plug

 98. Pingback: dildo

 99. Pingback: "porn vids"

 100. Pingback: Scam

 101. Pingback: hot celebrities

 102. Pingback: Water Softeners

 103. Pingback: web design warrington

 104. Pingback: suction cup dildos

 105. Pingback: best finger massager

 106. Pingback: penis enlarger sleeve

 107. Pingback: best personal massager

 108. Pingback: THE CAMERA GUYS

 109. Pingback: stroker sleeve

 110. Pingback: invest islands scam

 111. Pingback: https://nouw.com/q9lbnuh020/free-robux-2020--36823440

 112. Pingback: lsd buy online

 113. Pingback: Pressure cleaning

 114. Pingback: https://cleaningserviceofdc.com

 115. Pingback: Fast money

 116. Pingback: best cbd oil for pain

 117. Pingback: best cbd gummies

 118. Pingback: best cbd oil for sleep

 119. Pingback: best cbd oil for anxiety

 120. Pingback: cbd oil

 121. Pingback: ehlers danlos

 122. Pingback: best cbd oil for pain

 123. Pingback: best cbd capsules

 124. Pingback: https://merrydrug.net/

 125. Pingback: sloths at stl aquarium

 126. Pingback: Outsourced Hosting Support

 127. Pingback: sous traitance web

 128. Pingback: rabbit vibe

 129. Pingback: realistic dildo

 130. Pingback: strap-on dildo

 131. Pingback: Dank cartridges

 132. Pingback: games for laptop download

 133. Pingback: free download for windows 7

 134. Pingback: pc app for windows 8

 135. Pingback: sous traitance web

 136. Pingback: apk download for pc

 137. Pingback: good

 138. Pingback: apk for pc free download

 139. Pingback: laptop app

 140. Pingback: pc games for windows 7

 141. Pingback: free download for windows 10

 142. Pingback: free download for pc windows

 143. Pingback: app download for pc

 144. Pingback: apps for pc download

 145. Pingback: pc apk free download for windows

 146. Pingback: sex room

 147. Pingback: free download for windows pc

 148. Pingback: MP3 Songs

 149. Pingback: Cenforce 150mg

 150. Pingback: Anambrablog.com

 151. Pingback: Naija

 152. Pingback: OdogwuBlog

 153. Pingback: Naija School

 154. Pingback: Naija News

 155. Pingback: best cbd gummies

 156. Pingback: fun science experiments

 157. Pingback: best cbd oil for pain

 158. Pingback: silicone bullet vibrator

 159. Pingback: prostate sex toy

 160. Pingback: compare your spending

 161. Pingback: best pornstar pussy

 162. Pingback: سکسی

 163. Pingback: walmartone login

 164. Pingback: https://www.emailerlogin.com/www-hotmail-com-signin/

 165. Pingback: https://cryptocurrencyafrica.icu/

 166. Pingback: walmart wire login

 167. Pingback: https://cryptocurrencyinafrica.site/

 168. Pingback: https://blockchainafrica.site/

 169. Pingback: jetsurf

 170. Pingback: electric motorcycles

 171. Pingback: Möbelmontage

 172. Pingback: increase DR

 173. Pingback: pornhub

 174. Pingback: watches for women

 175. Pingback: enamel mug set

 176. Pingback: suits hoodie Jump suit plus size dressestailor near mebespoke

 177. Pingback: top vibrators

 178. Pingback: inflatable stand up paddle board

 179. Pingback: best cbd oil for pain

 180. Pingback: riassunto breve tersite

 181. Pingback: best cbd capsules

 182. Pingback: lexmark all in one center download

 183. Pingback: best cbd oil for anxiety

 184. Pingback: patogennyj

 185. Pingback: best cbd oil for sleep

 186. Pingback: cbd oil near me

 187. Pingback: best cbd oil for pain

 188. Pingback: how to get more instagram followers

 189. Pingback: netprobk

 190. Pingback: www.myprepaidcenter.com

 191. Pingback: mexican takeaway near me

 192. Pingback: mygiftcardsite login

 193. Pingback: popeyes chicken sandwiches

 194. Pingback: digital marketing company in thane

 195. Pingback: magician

 196. Pingback: چت روم سکسی

 197. Pingback: prepaidgiftbalance.com

 198. Pingback: san diego fitness trainer

 199. Pingback: strapon sex toy

 200. Pingback: pleasure panty

 201. Pingback: adam and eve wand

 202. Pingback: we vibe melt

 203. Pingback: lifelike dildo

 204. Pingback: anal orgasm

 205. Pingback: supreme brand cartridges

 206. Pingback: Oxycodone for sale online legally

 207. Pingback: Dank carts

 208. Pingback: online research library

 209. Pingback: Sims drive

 210. Pingback: 710 king pen cartridge price

 211. Pingback: Rivers State Tourism Development Agency

 212. Pingback: Latest Naija Newspaper

 213. Pingback: Order oxycodone online

 214. Pingback: fixed wing drone for sale

 215. Pingback: order ketamine online

 216. Pingback: Melanie Bowen

 217. Pingback: https://www.isaacroyston.com/

 218. Pingback: custom vector art

 219. Pingback: baby photography prices

 220. Pingback: funny porn

 221. Pingback: anal sex gel

 222. Pingback: penis rings

 223. Pingback: Tantric Satin ties

 224. Pingback: silicone penis ring

Odgovori