Home / Vijesti / Poziv na Domovinsku duhovnu obnovu u Vukovaru

Poziv na Domovinsku duhovnu obnovu u Vukovaru

Spread the love

Bratovština Marijanski zavjet za domovinu, organizira, od 31. kolovoza do 3. rujna., drugu Domovinsku duhovnu obnovu u Vukovaru, simbolu borbe, ustrajnosti, gubitaka i patnje; ali i hrabrosti i snage da se nastavi dalje i da se započne nanovo.

Slika je to i našeg duhovnog života, ali često ostajemo samo na prvome, zaboravljajući na ponovni početak i izgradnju.

Duhovna obnova jest upravo to: gradnja i izgradnja na onim čvrstim temeljima i po onim načelima koje nitko ne može iščupati i izbrisati. Ona je poziv na hrabrost da budemo radosni jer nam poručuje da smo Kristovi i da smo na Njegovu sliku stvoreni. Ona je i podsjetnik da su križ i patnja neizbježni: nešto što nas u ovome životu čeka i s čim se trebamo suočiti. U konačnici, ona je proglas i potvrda, da je Krist svojim uskrsnućem pobijedio svijet, i da – koliko god se križ i patnja činile konačnima – zadnja riječ ipak pripada Kristu.

Duhovnu obnovu vodit će svećenici: p. Ivan Matić, don Ante Šiško, fra Vladimir Vidović, fra Mate Kolak, vlč. Marin Putilin, fra Ante Bešlić, don Mihovil Kurkut i p. Ivan Mandurić – upućujući nas tako dublje i bliže Kristovu misteriju te pozivu koji upućuje svakome ponaosob.

Prijave sudionika su obvezne putem prijavnice na web stranici www.marijanskizavjet.hr  ili im se možete obratiti za pomoć na info@marijanskizavjet.hr ili 095 741 33 34.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu na duhovnu obnovu kako bismo gradili nove temelje boljeg društva. Branitelji su potrebni Hrvatskoj i danas, kao što su bili potrebni i prije 30 godina. Ugradili su svoj život u našu Domovinu kojoj je i dalje potrebna njihova snaga, vjera i molitva.

S Božjim blagoslovom u ime Marijanskog zavjeta za Domovinu poziv Vam upućuje Zajednica udruga i članova HVIDR-a Grada Zagreba.

Comments

comments

Pogledajte još...

POZIV: Križni put u Krašić

Spread the love Comments comments