Home / Obavijest za članove / Hrvatski branitelji povrijeđeni su što će se za vrijeme najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa u Jastrebarskom oriti pjesme Miroslava ilića

Hrvatski branitelji povrijeđeni su što će se za vrijeme najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa u Jastrebarskom oriti pjesme Miroslava ilića

Spread the love

“Kuda ide Hrvatska?”

Nadnevka 26. ožujka 2016. godine na Veliku subotu otpočinje obilježavanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, a ujedno i prisjećanje hrvatskog naroda, branitelja, dragovoljaca, stradalnika i invalida Domovinskog rata na početak velikosrpske pobune i agresije na Republiku Hrvatsku  poznatiju kao „Krvavi Uskrs na Plitvicama“,  te pogibiju redarstveniku Josipa Jovića, prve žrtve u Domovinskom ratu.

Na desetine tisuća hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja te invalida Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije  duboko su povrijeđeni što će gradski organizatori sa svojim pokroviteljima slaviti najveći katolički blagdan Isusova uskrsnuća uz pjesme: „Oj Moravo tija reko“, „Smej se smej, uvek se smej“, „Živela Jugoslavija“, „Devojčice opa cupa“, „Oj Rado oj Radmila“, „Lažu da vreme leči sve rane“, „Šumadijo, Šumadijo“…….Istovremeno 26. ožujka 2016. godine na Veliku subotu, u gradu Jastrebarskom i klubu „Garden“ u Ulici dr. Franje Tuđmana gostuje srbijanski pjevač novokomponirane glazbe, koji se proslavio na manifestacijama potpore četničkim i JNA postrojbama tijekom agresije na našu Domovinu u odsutnim devedesetim godinama borbe za opstojnost hrvatskog naroda.

Organizator koncerta je vlasnik kluba „Garden“ te vođa tamburaškog sastava „Begini“ uz izravnu potporu i suglasnost mjerodavnih službi Grada Jastrebarskog i gradonačelnika Zvonimira Novosela.

Na osobnu intervenciju ratnog zapovjednika i ratnih branitelja 140. Domobranske pukovnije Jastrebarsko, gradonačelnik Zvonimir Novosel odbio je svaki  razgovor o spriječavanju održavanja navedenog  „velikosrpskog derneka“ u Gradu Jastrebarskom i Republici Hrvatskoj u danima najvećih kršćanskih i vjerskih blagdana.

Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba zgrožena je ovakvom kulturnom politikom gradonačelnika Zvonimira Novosela te mjerodavnih tijela grada Jastrebarskog koja su izdala valjane suglasnosti i radne dozvole za gostovanje srbijanskih novokomponiranih glazbenika i pjevača Miroslava Ilića. Na desetine tisuća hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja te invalida Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije  duboko su povrijeđeni što će gradski organizatori sa svojim pokroviteljima slaviti najveći katolički blagdan Isusova uskrsnuća uz pjesme: „Oj Moravo tija reko“, „Smej se smej, uvek se smej“, „Živela Jugoslavija“, „Devojčice opa cupa“, „Oj Rado oj Radmila“, „Lažu da vreme leči sve rane“, „Šumadijo, Šumadijo“…….

U ime tisuća poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata, HVIDR-a Grada Zagreba opetovano traži žurnu obustavu održavanja navedenog novokomponiranog bala u Jastrebarskom i nastup pjevača koji je ratnih godina zdušno podupirao velikosrpsku agresiju, a time nosi i odgovornost za stradavanje hrvatskih branitelja i građana Republike Hrvatske. Istovremeno tražimo i očekujemo reakciju hrvatskih vlasti i institucija za ispitivanje odgovornosti lokalnih struktura vlasti u Jastrebarskom koji su svojim potpisima i potporom dozvolili gaženje vjerskih i nacionalnih osjećaja, vrijeđanje i omalovažavanje hrvatskih branitelja i žitelja grada Jastrebarskog, te razaranje pozitivnih vrijednosti Domovinskog rata.

Quo vadis Croatia ? Pitamo se i tražimo odgovore.

Gdje je odgovornost lokalnih struktura vlasti ili su oni samo lokalni moćnici kojima Hrvatska nije na srcu ? Možda griješimo, možda im je na srcu novčana zarada iz „Garden“ kluba u Jastrebarskom ?

Kada bi slušali bilo svojih građana, organizacijski bi im ponudili glazbene sadržaje koji će pozitivno utjecati na glazbeni razvoj i interes mladih generacija, te njegovati pozitivne glazbene vrijednosti i izvođače koji promiču priznate glazbene žanrove.

Ovime su pokazali da im je još uvijek Jugoslavija na srcu, stoga ih još jednom pozivamo neka otkažu koncert izvođača koji svojim nastupom vrijeđa hrvatske osjećaje. Ako toliko vole jugoslavensku novokomponiranu glazbu i nemaju morala   otkazati koncert, onda ih u ime HVIDR-a Grada Zagreba pozivamo da nakon noćnog „srbovanja“ i jutarnjeg mamurluka podnesu neopozive ostavke nad upravljanjem i vođenjem grada Jastrebarskog.

Predsjednik HVIDR-a Grada Zagreba

Ante Tandara                   

Comments

comments

Pogledajte još...

U spomen na Milana Bandića

Spread the love Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda! Pusti da cijelog tebe …