Home / Obavijest za članove / Reagiranje na kolumnu Tomislava Klauškog

Reagiranje na kolumnu Tomislava Klauškog

Spread the love

Snažno osuđujemo stavove iznesene u kolumni Tomislava Klauškog pod naslovom „Teret solidarno podnose svi. A hoće li ga podnijeti i branitelji?“ i sukladno svojoj obvezi zaštite digniteta hrvatskih branitelja dužni smo reagirati na iznesene stavove.

Mi, hrvatski branitelji, devedesetih godina veličani smo kao heroji. Danas su ti heroji naši liječnici, medicinske sestre, policija, hrvatski vojnici – svi oni koji danas održavaju sustav u trenutku kada se borimo za živote naših građana. Pitamo se, hoće li i oni kada sve ovo jednoga dana prođe, kao i mi, pasti u ralje ovakvih autora i biti predmet osuda. Onda, kada više ne budu trebali domovini.

Gospodin Klauški, kao i njegov urednik, bi trebali provjeriti činjenice prije nego se prime tipkovnice i mašte, jer je poznato da je oko 190 000 hrvatskih branitelja još radno aktivno, njih će kriza zahvatiti kao i sve ostale radnike, umirovljeni će dijeliti sudbinu svih umirovljenika, a 75 000 nezaposlenih hrvatskih branitelja nema nikakva primanja, živi na rubu egzistencije i bit će u istoj poziciji kao i ostali nezaposleni.

Ne zaboravimo da od završetka Domovinskog rata imamo 65 000 umrlih hrvatskih branitelja koji se u ovim okolnostima danas sahranjuju bez zastave i počasnog pucnja.

DA, 55 738 hrvatskih branitelja prima invalidsku mirovina, DA, 14 330 obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja prima obiteljsku mirovinu. Smatrate li te obitelji povlaštenima  ili ratne vojne invalide koji su natopili ovu zemlju svojom krvlju?! Jesu li i oni povlašteni?

Oslijepljeni mržnjom niste se sjetili još 17 kategorija određenih prema posebnim propisima: pripadnici bivše JNA, sudionici NOR-a, zastupnici u Hrvatskom saboru, članovi Vlade, suci Ustavnog suda, članovi Izvršnog vijeća Sabora, bivši službenici u saveznim tijelima bivše SFRJ, članovi HAZU-a…

Cijenimo što Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom čini u pogledu sveobuhvatne skrbi za hrvatske branitelje i vodi brigu o onima koji su najzaslužniji što danas postoji Republika Hrvatska.

Govoreći o solidarnosti hrvatskih branitelja, autor očigledno zaboravlja kako je hrvatskim braniteljima u dva navrata tijekom krize bila smanjivana mirovina, 2010. i 2014. godine te su solidarno, sa svim građanima Republike Hrvatske snosili teret krize.
Postavlja se jasno pitanje je li Klauški nastavak elementarne nepogode, nakon korone i potresa u Zagrebu, jeli njegova mržnja nastavak niza elementarnih nepogoda.

Dragi naš neovisni kolumnista, hrvatski branitelji jesu i ostat će najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske koliko god se vi trudili baciti blato na njih, jer hrvatski branitelji unatoč svojim invaliditetima i pobolima djeluju i u ovim kriznim vremenima priključujući se civilnoj zaštiti te sanirajući domove, ulice, objekte i pomažući građanima u nevolji.

Nemojte širiti mržnju i nemir. Hrvatski branitelji su brinuli i nastavljaju brinuti se za svoj hrvatski narod! Kao i uvijek, bili smo i ostali prvi i Domovini vjerni !

Predsjednik Zajednice udruga i članova

HVIDR-a grada Zagreba

Ante Tandara

Priopćenje, kolumna 24 sata Klauškog.pdf

Comments

comments

Pogledajte još...

General Zlatan Mijo Jelić odgovorio za Narod.hr na optužbe bošnjačkog SDA: ‘Niti ja niti moje postrojbe nismo počinili nikakav ratni zločin’

Spread the loveZlatan Mijo Jelić, zapovjednik Specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne odgovorio je za Narod.hr na …